Network
Network

Biltam Türkiye’nin ilk network şirketi. Kuruluş yılımız olan 1983’ten beri network teknolojileri alanında çalışıyoruz ve sektörümüzde saygın bir yere sahip olmanın gururunu taşıyoruz. Yıllar içerisinde network teknolojileri hep gelişti ve değişti. Bir zamanlar popüler olan modemler zamanla yerini yeni cihazlara bıraktı, bağlantı hızları artıyor. Bugün evlerimizde yüksek hızlı fiber bağlantılar mümkün. Tüm bu gelişmeler kurumların ve bireylerin çalışma pratiklerinin değişmesine neden oluyor. Network artık iki noktanın birbirine bağlanmasının çok ötesinde bir anlam ifade ediyor. Kişiler bulundukları her mekanda sanki ofisteymiş gibi çalışabilmeyi talep etmekte. Bu talepler tüm network sisteminin yeni bakış açılarıyla değerlendirilmesini zorunlu kılıyor. Değerli verilerin, mahrem bilgilerin korunabilmesi için kendi başına ve anlık kararlar alabilen akıllı güvenlik sistemlerine, üzerinde çalışan uygulamanın anlık ve sürekli ihtiyaçlarına göre kendi kendini optimize eden sunucu, sanallaştırma ve switching çözümlerine, kişinin nerede olduğundan bağımsız çalışan telefon ve video konferans bağlantılarına, tüm bunların birbirleriyle ve bulut sistemlerle senkron içerisinde çalışmasına, ihtiyaç duyuluyor. Bunun da ötesinde CMX, Customer Analytics ve Location Analytics uygulamaları ile kurumların kendi müşterilerinin karar verme ve satınalma alışkanlıklarını önceden analiz edebilmesi ve geleceği eldeki bu gerçek verilerle planlaması gerekiyor. Bunun için konusunda uzman danışmanlara ihtiyacınız var. Türkiye’nin en iyi network şirketi Biltam’ın ekibi bunun için hazır.

Facebook Linkedin
SERVİSLER
Switching / Data Center Switching Switching mimarisini planlarken anahtarlama ve güvenlik gereksinimlerini, sistem üzerinde çalışacak servislerle birlikte değerlendirmek gerekir. Tüm sistem fiziki, sanal ve bulut ortamlarla uyumlu şekilde tasarlanmak zorundadır. Server-Storage platformlarıyla operasyonel anlamda uyumlu, verimli ve benzer ölçekte büyüyebilir Data Center Switching altyapılarına ihtiyaç vardır. Birbirinden farklı çok sayıda platformun uyum içerisinde yönetilebilmesi gerekir. Bazı görevlerin otomatize edilebilmesi sistemlerin kolay yönetilebilir olmasına katkı sağlar. Cisco Unified Fabric ve Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) mimarileri üzerine inşa edilen switching altyapıları kurumların bu hedeflere ulaşmasına katkı sağlıyor.
incele oku »
Digital Network Architecture (DNA) Kablolu ve kablosuz altyapılarda artan ihtiyaçların giderilmesi, güvenlik gereksinimleri, yönetilebilirlik, sorun tespiti ve hızlı çözüm sağlayabilme günümüzde tüm kurumlar için hayati önem taşımaktadır. Cisco, geliştirdiği yazılım tabanlı DNA mimarisinde, tek bir arayüz üzerinden tüm gereksinimler için tam kapsamlı olarak çözüm sağlamaktadır. DNA, geleceğin LAN ve WAN çözümü olarak nitelendirilmektedir.   Cisco DNA infografiği için tıklayınız.   Cisco DNA | Bir ağ. Güçlü sezgiler.  
incele oku »
Application Centric Infrastructure (ACI) Application Centric Infrastructure (ACI), Data Center mimarisi içinde alışılmış switch yapılarından farklı olarak çok daha yetenekli, performanslı, esnek, ölçeklendirilebilir ve güvenli yapılar oluşturmaktadır. ACI ile beraber Data Center switchleriniz artık merkezi olarak yönetilen tek bir cihaz (fabric) gibi davranırlar. Tüm Hypervisor ortamlarıyla entegrasyon desteklemesi sonucu sanallaştırma ortamlarıyla ve Firewall/Load Balancer gibi cihazlar ile entegrasyon sağlaması sonucu tüm network altyapısı bazında bütünleşik bir yapı sağlar.
incele oku »
WAN / SD-WAN Çok şubeli yapılarda, MPLS hatlarının yüksek maliyet ve yedekleme sorunlarını aşabilmek, merkez ile aktif-aktif kullanılabilen bağlantılar sağlayabilmek, uygulama bazlı yönlendirme yapabilmek ve tek bir noktadan tüm şube bağlantılarının yönetilebilmesi için Cisco SD-WAN teknolojisini kullanmaktadır. Bu teknoloji APIC-EM ve Meraki MX serisi kullanılarak, şube bağlantılarını çok daha esnek ve performanslı olarak çalışmasını sağlar. SD-WAN teknolojisinin önümüzdeki yıllarda MPLS’in yerini tamamen alacağı öngörülmektedir.
incele oku »
Network Security Kuruma ait değerli ve mahrem verilerimiz artık tek yerde ve kilit altında saklı vaziyette değil. Kurumların potansiyel saldırılara karşı kendilerini koruması kritik önemde. Saldırı şekilleri her geçen gün gelişiyor, saldırılar hackerlar tarafından hedef gözeterek ve daha akıllıca tasarlanıyor. Hackerlar yalnız çalışmıyorlar ve genellikle uluslararası siber suç organizasyonlarının üyesi durumundalar. Network sisteminizi sizden daha iyi bile tanıyor olabilirler. Sonuç olarak, bu saldırılardan haberdar olmak, güvenlik açıklarını keşfetmek ve önlem almaya çalışmak çok daha zor ve uzun zaman gerektiriyor. Peki tüm bunlardan kurumunuzu nasıl koruyacaksınız? Güvenliği tek başına sağlamayı vaat eden ve herşeyi ben halledebilirim diyen UTM ürünlerine ne kadar güvenebiliriz? Şu anda networke bağlı kaç tane bilgisayar var? Kaç tane telefon ve tablet var? Kaç tanesi şirket çalışanı değil? Toplantı odasındaki bir network prizine bağlanan kötü niyetli bir misafiri nasıl engelleyeceğiz? Binanın dışına da sinyali taşan kablosuz ağa bizden habersiz bağlanılabilir mi? Starbucks’ta oturup emaillerini yanıtlayan çalışanların bilgisayarlarının güvende olduğundan emin miyiz? Tüm güvenlik ürünleriniz birbirleriyle konuşup istihbarat paylaşabiliyor ve hepsi aynı anda otomatik aksiyonlar alabiliyor mu? Sisteme bir hackerın girdiğini öğrendiniz? Nereden girdi? Nerelere ulaştı? Hangi verileri aldı? Hangi bilgisayarlara kendi yazılımını yerleştirdi? Bu yazılımlar başka hangi sistemlere kendisini kopyaladı? Temizliğe nereden başlayacağız? Networkünüzün kendisinin elinizdeki en değerli savunma aracı olduğunu size söylesek ne derdiniz? Güvenlik bir bütündür. Güvenli network tasarımını bir de bizden dinleyin. Cisco ürünleri ile neleri başarabileceğinizi öğrenin.
incele oku »
Mobile Workspace Kişiler çalışmak istedikleri her mekanın kendi ofisleri gibi olmasını talep ediyorlar. Ofiste yapabildikleri şeyleri diledikleri mekanda da yapabilmeyi istiyorlar. Satış departmanındaki bir çalışan, ofisteki dahili telefonuna gelen bir çağrının aynı anda cep telefonuna, tabletine veya evdeki kişisel bilgisayarına da gelmesini ve dilediği yerden yanıtlayabilmeyi istiyor. Tasarım departmanındaki bir çalışan, ofisteki bilgisayarından açtığı AutoCad dosyasını tabletinden de açabilmeyi, dosya üzerinde çalışabilmeyi istiyor. Üniversitede projesi üzerinde çalışan bir öğrenci, bilgisayar laboratuvarında üzerinde çalışmakta olduğu dosyayı, internet kafedeki basit bilgisayarda da kaldığı yerden açıp değişiklik yapabilmeyi istiyor. Kişilerin talepleri bununla da sınırlı kalmıyor. Çoğu çalışan kendi bilgisayarını, tabletini kendisi almak ve kendisine ait bu cihazlar üzerinde çalışmak, şirket uygulamalarına da bu cihazlar üzerinden erişebilmek istiyor. Dahası; evde, teknede, Starbucks’ta çalışmak artık doğal bir seçenek. Şirketlerin networkleri artık her yerde. Kurumlar bu sayede daha küçük ofislere sığabilmekte, daha az otopark alanlarına ihtiyaç duymakta vs vs. Cisco network, data center/virtualization ve collaboration çözümleri sayesinde bu talepleri kolayca karşılamanız mümkün. Kurumunuzu öne çıkaracak modern iletişim altyapınızı ve mobil çalışma alanlarınızı birlikte tasarlayabiliriz.
incele oku »
Meraki Cloud Managed Networking Cloud Network dünyası ile tanışın. Cisco Meraki yeni bir bakış açısı ile birlikte bulut temelli akıllı networkler ve benzersiz kolaylıkta bir network yönetimi vaat ediyor. Bunu patentli protokolleri ve farklı iletişim mimarisi tasarımı sayesinde başarıyor. Şimdiye kadar network ile ilgili bildiğimiz ezberleri bozuyor. Kullanılan iletişim protokolleri özel sıkıştırma algoritmaları ile birlikte çalışıyor. Bu sayede herhangi bir cihazın buluta yükü 1 kb/s’den bile az oluyor. Sistemin oldukça sade bir mantıksal tasarımı var. Network cihazlarına ait zeka geleneksel network sistemlerinde olduğu gibi cihazın bulunduğu lokalde değil, bulutta işliyor. Bu tasarım şekli Google Map üzerinden tüm sistemleri izleme ve müdahale etme gibi yenilikleri ve yönetimsel birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Cisco Meraki’nin vaat ettiği yenilikçi network tasarımlarını inceleyebilmeniz için Biltam ofislerinde demo ortamları hazırladık. Meraki’nin sunduğu çözümlerin tümünü canlı olarak görüp incelemeniz mümkün. Meraki Access Point ürünleri ile hazırladığımız CMX, Location Analytics ve Wi-Fi Hotspot uygulamalarımız perakendeciliğe yeni fırsatlar sunuyor. Meraki ile yaptıklarımızı gördükten sonra iBeacon / Beacon teknolojilerini unutun gitsin.   
incele oku »
WAN Optimization / Bandwidth Management Kurumların wide area network (wan) bağlantıları iletişimin temelini oluşturur. Bu nedenle wan bağlantılarının performansı kurumlar için kritik öneme sahiptir. Çünkü yapmak istedikleri herşeyin temelinde bu bağlantılar ve bağlantıların hızı önemli rol oynamaktadır. Cisco wan optimizasyonu çözümleri kurumların iletişim altyapısı maliyetlerini azaltmasına yardımcı olurken, sağladığı yüksek performans sayesinde verimliliğin artmasına ve işlerin eskisinden çok daha hızlı ilerlemesine de imkan vermektedir. İki lokasyon yapacağımız optimizasyon sonrası 20 kat daha hızlı çalışabilmektedir. Bu performans artışı sayesinde IT yöneticilerinin eskiden yapmak istedikleri halde başaramadıkları pekçok şey mümkün olmaktadır. Wan optimizasyonu doğrudan veya dolaylı yararlar sağlar. Optimizasyon çözümleri sonrası uygulamalar 50 kata kadar hızlanır, verimlilik artar. Merkezileştirilmiş bulut temelli sistemlerle şubeler yüksek hızda çalışmaya devam edebilir. SharePoint gibi uygulamalar her noktada en yüksek hızda çalışır. Merkezi tutulan datalar, daha az efor harcanarak, daha iyi korunur. Cisco wan optimizasyonu çözümleri iş yapış şekillerinizi tamamen değiştirecektir. Mobil kullanıcılarınız, şubeleriniz ve datacenterınız tıpkı aynı binadaymış gibi bir çalışma ortamı yaratabiliriz. İnternet veya wan bağlantılarınızda bant genişliği yönetimi yaparak kritik uygulamalarınızın performansını artırabilirsiniz. Öncelikli ve gecikmeye duyarlı olan uygulamalarınız için switch, router, firewall gibi ayrı ayrı cihazlarda QoS ayarları yapmak oldukça zahmetli bir deneyim olur. 1000 şubeli bir banka network altyapısında VoIP paketlerine öncelik vererek kesintisiz iletişimi sağlamak için en az 1000 ayrı noktada QoS ayarları yapmanız gerekir ve bunu yönetmek neredeyse imkansızdır. Çoğu zaman yapılan bu çalışmalar da zaten yük altında işe yaramaz. Bu nedenle IT yöneticileri herşeyi yasaklamak, kısıtlamak gibi ilkel yöntemlere başvurur.   Bant genişliği yönetimi ile tek noktadan, tek noktaya (merkeze) konumlandıracağınız bir cihaz üzerinden, tüm wan bağlantılarınızın performansını yönetebilir, dilediğiniz uygulamalara öncelik verebilirsiniz. Router, switch, firewall gibi ayrı ayrı cihazlarda yapmakta olduğunuz tüm QoS ayarlarını silebilirsiniz. En çok sorulan soru: "Tamam merkezden şubelere giden trafiği yönetiyoruz, ama şubeden merkeze doğru olan trafiği nasıl yöneteceğiz? Çift yönlü çalışacak mı sistem?" Yanıt, evet. Tek noktaya kurulacak sistem ile hem upload hem de download yönünde trafiği yönetebilirsiniz. Gidiş ve dönüş trafikleri için ayrı ayrı tanımlar da yapabilirsiniz. Yani ses trafiği bir yönde en öncelikli ve en fazla bant genişliği ayırmanız gereken uygulama iken, diğer yönde SAP trafiğinin en öncelikli olmasını sağlayabilirsiniz.
incele oku »