Network Security
Network Security

Kuruma ait değerli ve mahrem verilerimiz artık tek yerde ve kilit altında saklı vaziyette değil. Kurumların potansiyel saldırılara karşı kendilerini koruması kritik önemde. Saldırı şekilleri her geçen gün gelişiyor, saldırılar hackerlar tarafından hedef gözeterek ve daha akıllıca tasarlanıyor. Hackerlar yalnız çalışmıyorlar ve genellikle uluslararası siber suç organizasyonlarının üyesi durumundalar. Network sisteminizi sizden daha iyi bile tanıyor olabilirler. Sonuç olarak, bu saldırılardan haberdar olmak, güvenlik açıklarını keşfetmek ve önlem almaya çalışmak çok daha zor ve uzun zaman gerektiriyor. Peki tüm bunlardan kurumunuzu nasıl koruyacaksınız?

Güvenliği tek başına sağlamayı vaat eden ve herşeyi ben halledebilirim diyen UTM ürünlerine ne kadar güvenebiliriz? Şu anda networke bağlı kaç tane bilgisayar var? Kaç tane telefon ve tablet var? Kaç tanesi şirket çalışanı değil? Toplantı odasındaki bir network prizine bağlanan kötü niyetli bir misafiri nasıl engelleyeceğiz? Binanın dışına da sinyali taşan kablosuz ağa bizden habersiz bağlanılabilir mi? Starbucks’ta oturup emaillerini yanıtlayan çalışanların bilgisayarlarının güvende olduğundan emin miyiz? Tüm güvenlik ürünleriniz birbirleriyle konuşup istihbarat paylaşabiliyor ve hepsi aynı anda otomatik aksiyonlar alabiliyor mu? Sisteme bir hackerın girdiğini öğrendiniz? Nereden girdi? Nerelere ulaştı? Hangi verileri aldı? Hangi bilgisayarlara kendi yazılımını yerleştirdi? Bu yazılımlar başka hangi sistemlere kendisini kopyaladı? Temizliğe nereden başlayacağız?

Networkünüzün kendisinin elinizdeki en değerli savunma aracı olduğunu size söylesek ne derdiniz? Güvenlik bir bütündür. Güvenli network tasarımını bir de bizden dinleyin. Cisco ürünleri ile neleri başarabileceğinizi öğrenin.



Facebook Linkedin
SERVİSLER
incele oku »
Security Management Kurum networkünde çok sayıda güvenlik ürünü bir arada çalışmakta. Ayrıca networkün kendisi çok sayıda switch, router, access point gibi cihazlardan oluşmakta. Bu cihazlara bağlı çok sayıda sunucu, storage, sanal sistemler ve farklı uygulamalar var. Tüm bunların güvenliğini ayrı ayrı yönetim ekranları üzerinden takip etmeye ve yönetmeye çalışmak akıllıca bir tercih olmayacaktır. Eğer networkünüz Cisco ürünleri ile kurulu ise dert etmenize gerek yok. Çünkü akıllı network, server ve güvenlik mimarileri sayesinde zaten görevlerin çoğu otomatik olarak yerine getirilecek. Security management ekranları anlık, günlük, haftalık, aylık, yıllık veya geriye dönük raporlar almanızı ve buna göre sistemleri denetlemenizi, aksiyonlar almanızı sağlayacak. Security management önerilerimizi dinlemek için bizimle temasa geçebilirsiniz.
incele oku »
Vulnerability Management Networke bağlı sistemler güvenlik açıkları oluşturabilirler. Hackerlar bu açıkları kullanarak sistemlerinize ulaşabilirler. Kuruma ait değerli, mahrem bilgileri çalabilirler veya kullanılamaz hale getirebilirler. Tüm sistemlerin önceden taranarak açıkların ortaya çıkarılması ve bu açıklara karşı önlemlerin alınması gereklidir. Fakat yılda bir kere açık taraması yaparak önlem aldığınızı zannetmek önemli bir yanılgı olacaktır. Doğru güvenlik mimarisine geçmemek de her gün yeni açıkların oluşmasına neden olacaktır. Cisco güvenli network mimarisi hakkında size bilgilendirebilir, zafiyet (açık) yönetimi konusundaki temel Cisco yaklaşımlarını sizlere anlatabiliriz.  
incele oku »
Network Access Control and Policy Tam şu anda; Networke bağlı kaç tane kullanıcı var? Kaç tane Xerox printer, Honeywell barkod okuyucu, Cisco IP telefon, Cisco IP kamera veya Cashwork para sayma makinesi var? Kaç tane iPhone6 iOS 9.1 kablosuz olarak networkte? Kaç tane misafir var tüm şirket networkü genelinde? Bunların kaçı Adana ofisinde kablolu bağlı? Kaç tane kullanıcı VPN ile bağlı? Bu kullanıcıların antivirus yazılımları güncel mi? 22.kat yönetim kurulu katında kaç kullanıcı kablosuz veya kablolu olarak networke bağlı durumda? 5.kattaki switch’in 15. portuna ne bağlı? Bu porta bağlı bilgisayardan malware yayılıyor. Bunu otomatik olarak anlayıp portu devre dışı bırakmak ve kullanıcının bağlantısını kesmek mümkün mü?   Bu sorular çoğaltılabilir. Kurumların ve IT departmanlarının önemli kısmının networkte neler olup bittiğinden haberi yok. Oysa tüm bunları tek ekranda kolayca ve hemen görmek mümkün. Networkte neler olup bittiğini biliyorsanız buna göre güvenlik politikaları oluşturmak ve tüm aksiyonları otomatize etmek çok kolay. Nasıl mı? Networkün kendisini kullanarak. Switchler, access pointler, VPN cihazları, kimlik doğrulama yazılımı ve diğer tüm güvenlik ürünleri birbirleriyle konuşarak bunu başarabilir. Dünyanın en yetenekli firewall yazılımını alabilirsiniz. Fakat tek başına yukarıdaki soruların hiçbirisine doğru yanıtlar sunamaz, size güvenli bir network sağlayamaz. Güvenli bir network için öncelikle tüm erişimlerin kontrol altında ve gözlenebilir olması gerekir. Bunu nasıl başaracağınızı öğrenmek için bize danışabilirsiniz. 
incele oku »
Email / Web Security Hergün onlarca dosya email ve web üzerinden networke dahil olmakta. Dış dünyanın networke bağlantısının olduğu bu noktalarda gerekli ve yeterli önlemleri almamak değerli verilerinizin kaybolmasına ve çalınmasına neden olacaktır. Spam, malware ve diğer tüm tehditlerden email sisteminizi korumalısınız. İnternet sitelerine gizlenmiş ataklardan haberdar olmalı ve önlem almalısınız. Güvendiğiniz bir kişi, kurum veya internet sitesinden gelen güvenilir görünen bir dosya bir çok güvenlik sorunun başlangıcı olabilir. Güvenlik bir bütün olarak ele alınmak zorundadır. Tüm network birbiriyle konuşabilmeli ve etkileşimli olarak çalışabilmelidir. Örneğin bazı atakları switch üzerinde durdurmanız gerekebilir. Tek başına antivirüs yazılımları ve antivirus üreticilerinin diğer çözüm önerileri networkü korumakta aciz kalacaktır.
incele oku »
Advanced Malware Protection Güvenliği her yere yayın. Bulut, networkün kendisi ve endpoint’ler. Her anı kontrol edin. Atak öncesi, atak anı, atak sonrası. Bir benzeri daha olmayan bu güvenlik yaklaşımı sayesinde networkünüz hiç olmadığı kadar güvenli olacak.   Pazar lideri Cisco AMP çözümleri sayesinde malware  dosyalarını tespit etmekle kalmayacaksınız. Bu dosyaların networke nereden ve ne şekilde girdiğini, başka kimlere ve nasıl bulaştığını, hangi sistemleri ne şekilde etkilediğini, kısa sürede tüm sistemi nasıl eski temiz haline geri getirebileceğinizi de adım adım göreceksiniz. Dahası bu bilgiyi tüm network ile otomatik olarak paylaşacak ve aynı dosyanın başka yollarla tekrar networke girmesini kesin şekilde engelleyebileceksiniz. Sandbox, sandboxing, advanced persistent threat, advanced threat protection, malware protection gibi terimlerle anlatılanlar konusunda doğru cevaplar aramaktaysanız size yardımcı olabiliriz.
incele oku »
Next Generation IPS Cisco FirePOWER Next Generation Intrusion Prevention System çözüm seti tehditlerden korunma konusunda yeni standartlar sunuyor. Atak öncesi, atak anı ve atak sonrası dahil tüm atak sürecini görebilmenizi ve geriye dönük değerlendirmeler yapabilmenizi sağlıyor. Pazardaki başka hiçbir üründe olmayan bir yetenek. Ortamdaki networke bağlı tüm sistemleri, uygulamaları, kullanıcıları, işletim sistemlerini, servisleri, prosesleri, network davranışlarını, dosyaları ve tehditleri aynı anda değerlendiren ve buna göre otomatik önlemler alan bir zekaya sahip. Networkü oluşturan diğer tüm ürünlerle konuşabilmesi sayesinde bu zeka networkün tamamında aynı anda etkin olabiliyor. 
incele oku »
Next Generation Firewall Adına ne derseniz deyin, hangi havalı kelimeleri eklerseniz ekleyin, tek başına firewall ile güvenlik yaklaşımı güvenli network adına hiçbirşey sağlayamaz. Firewall’un networkü oluşturan switch, access point, router gibi cihazlarla, NAC, IPS, AMP, gibi diğer güvenlik ürünleriyle ve hatta networke bağlı bilgisayar, telefon ve tabletlerle konuşabilmesi, istihbarat paylaşabilmesi gerekir. Biz tüm bunları yapabildiği için ürünümüzü sadece firewall değil, next generation firewall olarak isimlendiriyoruz. Next Generation Firewall nasıl olmalı bizden öğrenebilirsiniz.
incele oku »